Gyakran ismételt kérdések

– Mi ez az egész?

Egy olyan szolgáltatás, amely a mindig kéznél lévő mobiltelefon és egy chip segítségével összehozza a tárgy elvesztőjét és a becsületes megtalálót, oly módon, hogy eközben személyes adataik kiadása nem szükséges. E szolgáltatáson keresztül a felhasználó dönti el, hogy milyen adatokat ad ki magáról és általa a visszajuttatás megszervezésére anonim módon is lehetősége nyílik.

– Mi is ez az eszköz?

Ez egy okos kulcstartó, amelynek segítségével elvesztett kulcsaidat (vagy más, számodra fontos tárgyat, mert BÁRMIRE felcsatolhatod, ami számodra fontos) rendkívül könnyen visszajuttathatja annak megtalálója.

– Mit kapok a pénzemért?

Egy olyan hosszan tartó szolgáltatást, amelyért egyszeri, nem számottevő összegért juthatsz hozzá. A szolgáltatás, amelynek segítségével elveszett tárgyaid (kulcsok, iratok, telefon, de akár kutya, macska, vagy éppen gyermeked kedvenc játéka) visszajuttatását megkönnyíted a megtaláló számára, nem kell azok pótlásával bajlódnod, megkíméled magad rengeteg kellemetlenségtől és plusz kiadástól. A szolgáltatás egyszeri díj megfizetésével érhető el, további költségek nincsenek!

– Mivel használható?

Egyszerűen kifejezve mobiltelefonnal. Bővebben olyan mobiltelefonnal, amely NFC-olvasóval rendelkezik. A ma kapható készülékek legtöbbje alkalmas a szolgáltatás igénybe vételére.

A támogatott készülékek folyamatosan bővülő listája itt olvasható.

– Hogyan használható?

A talált kulcskarikán (vagy bármi máson) lévő okos kulcstartót, a bekapcsolt NFC-olvasóval rendelkező telefonunk hátlapjához 0,5-1 cm-re közelítjük és a képernyőn megjelenő link-re kattintunk. A megjelenő oldalon olvashatjuk a tárolt információt, és azonnal üzenetet is küldhetünk a tárgyat elvesztő felhasználónak. Az üzenet a Nincsveszve.hu webhelyen létrehozott felhasználónak küldött belső üzenet, vagy közvetlen email. Email címet, egyéb személyes adatot nem adunk ki!

– Hol lehet használni?

Bárhol használhatod, ahol van bármilyen internet-lefedettség és rá tudsz kapcsolódni. Akár Bangladesben is elhagyhatod az eszközt, ha beolvassa a megtalálója, tud neked üzenni. Egy szóval: területi megkötés nélkül bárhol ellátja a feladatát.

– Hogyan működik?

Az okos kulcstartóban egy apró memóriachip található, amelyből a telefon NFC-technológiával (Near Field Communication) kiolvassa a tartalmát. A kulcstartót a https://nincsveszve.hu oldalon regisztrálva kell megadni a sikeres használathoz szükséges adatokat. Az adatok, a webes felületen tetszés szerint, bármikor módosíthatók, anélkül, hogy a chip tartalmát változtatni kellene.

– Vannak veszélyei? Illetéktelenek megszerezhetik az adataimat?

A chipet programozott, lezárt állapotban helyezzük forgalomba. Adattartalmát csak kiolvasni lehet, törölni, megváltoztatni nem.
A chip tartalma kizárólag egy egyedi azonosítókód, valamint a webhely megfelelő oldalára mutató hivatkozás. A chip a felhasználóról személyes adatokat nem tartalmaz, az adatok tárolása a webhelyen történik, a hatályos adatvédelmi és adatkezelési előírásoknak megfelelően.
A tárolt adatokról a felhasználó kérésére tájékoztatást nyújtunk, azokat harmadik személy részére semmilyen céllal át nem adjuk. A tárolt adatok körét a felhasználó a regisztráció során határozza meg, azokat később korlátlanul módosíthatja, törölheti.

– Az eszköz igényel bármiféle törődést (töltés, gondozás, stb.)?

Az okos kulcstartó gondozást nem igényel, tölteni nem kell, elemet, akkumulátort nem tartalmaz, anyaga műanyag, papír és a félvezető technológiában alkalmazott egyéb anyagok. Élettartama megfelelő használat esetén korlátlan, meghibásodás esetén szelektív hulladékként kezelendő.
Amennyiben rendeltetésszerű használat mellett mégis meghibásodna, lépjen kapcsolatba velünk, az eszközt kicseréljük.

– Ha van egy ilyen eszközöm, akkor soha többé nem veszítem el a kulcsom?

Ezt nem tudhatjuk! Mi annyit ígérünk, ha elhagyod a dolgaidat – amire előtte az eszközt feltetted – jó eséllyel, előrelátó gondoskodásod eredményeként, gyorsan visszakapod.

– Mit tegyek, ha elveszítettem?

Remélhetőleg nagyon hamar visszakapod, ha semmit sem teszel, akkor is. De van egy lehetőség, amellyel felhívhatod a felhasználók figyelmét, hogy elveszett értéktárgyaddal merrefelé találkozhatnak. Küldj üzenetet az adminisztrátornak, aki közleményben értesíti az összes felhasználót az elvesztés tényéről.

– Miért nem tartalmazhat a chip más adatot, pl: a telefonszámomat?

Ennek több oka is van, de a legfontosabb, hogy az a Te személyes adatod, azt bárkinek kiadni, még ebben az esetben is kockázatokkal jár. Ezen kívül nem férnél hozzá a plusz funkciókhoz, amit az eszköz elvesztése nélkül is igénybe vehetsz.

(Csak egy példa, hogy címet miért nem írunk a chipre. Te ráírnád a kulcsodra a lakcímed? Ez felkérés lenne: “Törjbehozzám utca 24.”. Ugye ezt Te sem szeretnéd?! Az általunk kidolgozott eljárás a legjobb megoldás erre és nem utolsó sorban a legbiztonságosabb is!)

– Mi történik, ha nekem nincs, nem vagyok regisztrálva, de találok egyet, amit valaki elvesztett?

Amennyiben visszajuttatod, továbbá ezt az eszköz tulajdonosa igazolja is nekünk, EGY kulcstartót 50%-os kedvezménnyel adunk neked! Amennyiben nem juttatod vissza, hanem megtartod (Ez nem fair dolog!), nem tudod használni, mert az adott eszköz az eredeti, elvesztő felhasználóhoz van rendelve. A visszajuttatás megszervezésére két lehetőséged van. Regisztrálsz a weboldalon és belső üzenetet küldhetsz, vagy regisztráció nélkül, saját valós e-mail címed megadását követően, üzeneted e-mailben eljuttatjuk a megtalált tárgy tulajdonosának. Előbbi esetben az e-mail címed sem tudja meg a tulajdonos, míg az utóbbi mód választása esetén, e-mail címed válaszcímként megjelenik a küldött levélben.

– Miért kell felhasználói fiókot létrehoznom a használatához?

Mert csak így biztosítható, hogy az eszköz használata során, az adataid kiadása nélkül tudjon kapcsolatba lépni veled, aki megtalálta az elveszett értékedet!

– Ilyen kell nekem is! Hol lehet megrendelni?

Az okos kulcstartó beszerezhető együttműködő partnereinknél (lehet, hogy már kaptál is tőlük), vagy közvetlenül rendelhető itt.

– Csak ennyit tud?

Nem, ennél sokkal többet! Vannak például szolgáltatók, akik már olyan kulcstartókat adnak át vendégeiknek (edzőtermek, programszervezők, stb.), ahol azok már a bérleteik, vagy ajándékutalványaik is egyben. A felhasználási lehetőségek kiterjesztése folyamatban van, később még újabbakkal jövünk.

– Nem kapom meg a regisztrációt visszaigazoló emailt. Miért?

A levelek sok esetben a SPAM mappába kerülnek, ott keresd meg és jelöld “Nem spam”-nek! Ez azért is fontos, mert a későbbiekben a privát üzenetekről küldött email-ek is oda kerülhetnek, ha ezt nem teszed meg, nem fogod látni, ha valaki üzent neked! Persze, ha belépsz a weblapon, ott mindenképp látod (és még pontot is kapsz a bejelentkezésért).

– Regisztráció:

A szolgáltatás eredményes használatához elengedhetetlen, hogy az eszköz felhasználója regisztrációval (Nincsveszve fiók) rendelkezzen.
Regisztrálni az első megvásárolt eszköz beolvasásakor, mobiltelefonon keresztül, vagy a weboldalon lehet.

FIGYELEM! Az általunk forgalmazott, előre programozott NFC-kulcstartó nem tartalmaz ártalmas kódot, nem vezérli a telefonkészüléket, a készülék böngészőjén keresztül kínál gyors és egyszerű elérést a felhasználóhoz.