Várólista-kezelési szabályzat

Bérletkezelő szolgáltatásunkban, amennyiben a kiválasztott programot már teljes létszámmal lefoglalták, lehetőséged van várólistára foglalni. A várólistát azért hoztuk létre, hogy a népszerű programokra nagyobb eséllyel kerülhessen be minden felhasználó és minél kevesebb kihasználatlan hely maradjon ezeken a programokon. Így nem kell folyton figyelned a kiválasztott program létszámát, elég a várólistára jelentkezned és automatikusan bekerülsz, ha valaki lemondja a helyét. Ennek szabályairól és működéséről olvashatsz az alábbiakban.

Várólistára jelentkezés:

Ha a kiválasztott program már teljes létszámmal fel van töltve, csak akkor tudsz várólistára jelentkezni.
Például:
5 fős program, 4 hely foglalt -> az utolsó szabad helyet foglalhatod.
5 fős program, 5 hely foglalt -> várólistára foglalhatsz.

A várólistára 5 fő jelentkezhet fel és a jelentkezés időrendjében foglalják el a lista helyeit, természetesen a legkorábban foglalót illeti meg ezen a listán az első hely.
A várólistára jelentkezés is felhasznált alkalomnak számít, ami azt jelenti, hogy a felhasználható alkalmaid közül erre is lefoglal egyet a rendszer, mindaddig, amíg le nem jelentkezel róla, vagy amennyiben nem kerültél be a programra, a rendszer, a program elmúltával automatikusan fel nem oldja a foglalást.

Bekerülés a várólistáról:

Amint a rendes foglalással rendelkezők közül bárki lemondja a részvételt, a megüresedett helyre automatikusan a várólista első helyén várakozó felhasználó foglalását érvényesítjük, a többi várakozó pedig előrébb lép egy helyet a várólistán, ezzel akár még az utolsóként szereplő is szerencsével járhat anélkül, hogy folyton figyelnie kellene az esetleges lemondásokat.

Értesítés a foglalásról:

Amint a fenti módon, a várólistáról a programon részt vevők közé bekerülsz, e-mail értesítést küldünk, a regisztráció során megadott e-mail címedre. (Előfordulhat, hogy a levél a SPAM mappádba kerül, ezért, ha várólistás vagy, azt is ellenőrizd időnként! Ha így történik, kérjük jelöld “Nem spam”-nek, hogy később a beérkező leveleid között találd!)
Az értesítés tartalmazza a program elnevezését, dátumát és kezdési időpontját. Ezen információk alapján eldöntheted, hogy még mindig részt kívánsz-e venni, vagy közben keletkezett egyéb elfoglaltságod miatt részt tudsz-e venni a programon.
Ha élsz a foglalással és részt veszel a programon, nincs más dolgod, csak a jelzett időben jelenj meg és érezd jól magad!
Ha nem tudsz, vagy nem akarsz részt venni, az e-mailben található linken keresztül (belépést követően) le tudsz jelentkezni a programról. Amennyiben ezt minél korábban megteszed, annál gyorsabban kerül be a résztvevők közé a várólistán szereplő következő várakozó.
Az értesítő levél mintájának elküldését, ha ezt a leírást bejelentkezve olvasod, ide kattintva kérheted! (Bejelentkezés nélkül nem küld levelet.)

Lejelentkezés a várólistáról:

A várólistáról, ugyanúgy, mint rendes foglalásnál le tudsz jelentkezni, ha biztos vagy benne, hogy nem tudsz a programon részt venni. Azonban a rendes foglalással ellentétben itt nincs időkorlát, a kezdést megelőző percben is lejelentkezhetsz. Azonban erre igazából nincs is szükség!

A várólistán eredménytelenül várakozók foglalásainak kezelése:

Nem szükséges lejelentkezni a várólistáról, mert a be nem került felhasználók foglalásait, a program napján, az éjszaka során, a rendszer automatikusan törli és az alkalom ismét felhasználhatóvá válik. Erről külön értesítést nem küldünk.

Késői értesítés a részvételi lehetőségről:

Előfordulhat olyan eset, amikor valaki a kezdés előtt röviddel mondja le részvételi szándékát és az értesítést olyankor kapja meg az első várakozó és egyben bekerülő felhasználó, amikor már sem részt venni, sem lejelentkezni nem tud. Ebben az esetben az értesítő e-mailre válaszolva jelezni kell számunkra ezt a tényt (pl: a 17:00 órás programra csak 16:40-kor kaptam értesítést, nem tudtam lemondani, vagy részt venni rajta) és az elveszett alkalmat ebben az esetben egy héten belül, a program szolgáltatójával egyeztetve jóváírjuk.
Ha az értesítő kiküldése jóval korábbi, mint a kezdési időpont és a felhasználónak lenne ideje lemondani a részvételt, de valamely okból kifolyólag ezt nem teszi meg, a lefoglalt alkalom felhasználtnak minősül. Az így elveszett alkalmat abban az esetben írjuk jóvá, amennyiben a foglalási értesítőre válaszolva, elfogadhatóan indokolja a lemondás elmaradásának okát és ezt az indokot a szolgáltató elfogadja.

Bízunk benne, hogy ilyen extrém eset minél kevesebb alkalommal fordul elő, de célunk az Önök és a szolgáltatók elégedettsége, ezért mindent meg fogunk tenni ezek megnyugtató rendezésére!